Arc - és testfiatalítás mesterfokon

+36 20 942 7217, +36 1 413 0295angelsgardenszalon@gmail.com

Nyirokmasszázs, nyirokdrenázs

Az alábbi kisfilmen, megtekintheted
a nyirokmasszázs alapfogásait.

Nyirokmasszázs avagy nyirokdrenázs.
(ez a közlés a teljesség igénye nélkül a könnyebb megértést szolgálja, ezért igyekszik nélkülözni az orvosi szavak használatát és értelmezését)

A masszázs kifejezés helyett inkább a drenázs szó használata a megfelelő, aminek jelentése víztelenítés, folyadék-, váladékelvezetés.

Fontosnak tartom, hogy itt nem a klasszikus értelembe vett masszázsról van szó, itt nem az izmokat stimuláljuk, hanem könnyed, puha inkább simogatónak tekinthető fogásokkal a nyirokrendszerre fejtünk ki hatást.

A kezelést általában testtájékokon végezzük, mint arc-dekoltázs, mallkhas, karok, has, lábak, hát, fenék. Ilyenkor egy-egy testtájék masszázsa átlagosan fél órát vesz igénybe. Lehet az egész testetet is kezelni ez kb. 3 órát vesz igénybe.

Mi is a nyirokrendszer?
A nyirokrendszer legkönnyebben az érrendszerrel hasonlítható össze. A vérerekhez hasonlóan teljesen átszövi egész testünket, de fontos különbség, hogy amíg az érrendszerünknek van egy saját motorja a szív, addig a nyirokrendszerünknek nincs ilyen saját motorja. Tehát ilyenformán nincs keringése, csak egyirányú áramlása azaz folyása lehetséges.

Jogos kérdés, hogy akkor mi tartja fenn ezt az áramlást?
Az áramlást a környező izmok, szervek összehúzódása és ernyedése, a szövetned nyomása, a nyirokerek falának aktív összehúzódása biztosítja. Egyszerűbben fogalmazva amíg mozgunk addig van nyirokáramlás is.

Következő jogos kérdésként felmerülhet, hogyha ennyi minden biztosítja az áramlást, akkor miért lehet szükség nyirokdrenázsra?
Ennek a kérdésnek a megválaszolása előtt meg kell előbb értenünk, hogy mi is a feladata a nyirokrendszernek.
Szinte mindenkinek fájt már a torka és járt vele orvosnál. Ekkor az orvos megtapintotta a torkán lévő nyirokmirigyeket, nyirokcsomokat és megállapította, hogy megvannak dagadva. A magyarázat tehát az, hogy a nyirokrendszernek a megfelelő sejtközi folyadék háztartás karbantartásán kívül szűrő, méregtelenítő, salaktalanító szerepe is van!
A nyirok megszűri a porszemcséket, festékszemcséket, baktériumokat……..stb., és normális esetben ezeket ki is vezeti az érrendszerünkön keresztül a szervezetünkből.
Ugyanakkor ezek az idegen testek le is rakódhatnak gátakat képezve a nyirokereken annak megfelelő működését akadályozva. A nyirokrendszer sokkal nagyobb hálózatban található testünkön, mint az érrendszer ezért itt a kisebb területeken lévő elakadásokat talán észre sem vesszük, vagy nem tulajdonítunk neki jelentőséget, mert nem olyan agresszívak, mintha a vérrendszerünkben lévő elakadás lenne.
Tehát a kérdésre a válasz a mai világunkban a legegészségesebben élő városi embernek is javaslom a nyirokmasszázst, megelőzés és karbantartás céljából.
Példaként említeném, minap, hogy ezen állításomat igazoljam, egy teljesen egészséges sportolón végeztem mellkas masszázst. A folyamat alatt kétszer kellett kimenni a mellékhelyiségbe. A nyirokdrenázs végeztével megkértem értékelje azt, mondja el az érzéseit. Magát a folyamatot közömbösnek írta le (itt még egyszer meg kell jegyezzem egy egészséges férfi sportolóról van szó), de kiemelte, hogy ennyi idő alatt ő még sosem ment el ennyiszer a mellékhelyiségbe.
Következésképp még ő nála is beindult egy méregtelenítő, váladék kivezetési folyamat.

Mikor ajánlott a nyirokdrenázs avagy a nyirokdrenázs indikációi?

 • A folyadékegyensúly megtartása érdekében;
 • Regenerálás;
 • Acne;
 • Minden pangásos állapotnál: rosacea, arcödéma, vérömleny;
 • Könyzacskó kezelése;
 • Keloid, atrophia;
 • Terhességi lábödémák, bőrelváltozások, terhességi csíkok;
 • Fogyókúrázóknak a rugalmasság megtartása miatt;
 • Minden olyan bőr elváltozás ahol fehérje túltengés áll fenn: allergia, krónikus ekcéma, égések, krónikus megfázások, hajhullás;
 • Panniculitis: a bőralja zsírszöveteinek gyulladása. Főleg középkorú nőkön előforduló betegség, melyet láztól kísért csomók jellemeznek. A bőr piros ödémás, ízületi fájdalmakkal is járhat.

Milyen kedvező hatásai vannak a nyirokdrenázsnak?

 • Hat az idegrendszerre: A vegetatív idegrendszerben aktivizálja a paraszimpatikus részt, a páciens nyugodt és álmos lesz. Hat a reflexre és a fájdalomérző reflexpályákra. A jól kivitelezett nyirokdrenázzsal a védekező gátló sejteket aktiváljuk.
 • Hat az immunrendszerre: amikor nyirokdrenázst kivitelezünk a folyadékegyensúly normalizálódása által a sejtszintű védekezés is hatékonyabbá válik.
 • Hat a kötőszövetre: A nyirokerek izgatásával eltávolítjuk a nagymolekulájú anyagokat a kötőszövetből. Ilyen anyagok (méretük miatt csak a nyirokrendszer által szállítható el): a fehérjék, sejtek, vírusok, toxinok, salakanyagok.

Mik a nyirokdrenázs kontraindikáció?

 • Akut gyulladások: elfertőződés miatt;
 • Friss trombózis: embólia veszély miatt;
 • Pajzsmirigy túlműködés;
 • Asztma;
 • Alacsony vérnyomásnál legyünk óvatosak;
 • Menstruáció alatt a hasat nem masszírozzuk;
 • Daganatos megbetegedések;
 • Legyengült, lázas állapot.
 eredeti ár Törzsvendég ár Megtakarítás
Nyirokmasszázs 1 óra 10.000,- 8.000,- 20%
Nyirokmasszázs 6 alkalmas 1 órás bérlet 60.000,- 48.000,- 20%
Arc nyirokmasszázs kb.: 30-40 perc 7.000,- 6.300,- 10%
Arc nyirokmasszázs 6 alkalmas bérlet 40.500,- 32.400,- 20%

Author Info

Pinter Laszlo