Arc - és testfiatalítás mesterfokon

+36 20 942 7217, +36 1 413 0295angelsgardenszalon@gmail.com

A Szőlő és magjának gyógyító ereje

A Szőlő és magjának gyógyító ereje

Antioxidáns = SZŐLŐ!

Szőlő és magjának gyógyító ereje:szolo

Csak kevesen tudják, hogy általában a gyümölcsök magjában és hájában van a legnagyobb vitamin és antioxidáns mennyiség.

Sokszor látom, hogy a zöldségesnél olyan szőlőt kérnek ami vékony héjú és magtalan, hát ilyenkor elszoktam szörnyülködni. Pont azt nem szereti megenni az ember ami a számára a legfontosabb lenne, mert a kényelme felváltotta a józan eszét! Persze ezt a reklámok teszik vele.

Én mindig olyan gyümölcsöt keresek ami itt terem a mi földünkön és abban az évszakban kapható amit éppen élünk.
Mindig megeszem a gyümölcs héját és a magjait is előszeretettel rágom szét!

Nincs ez nálam másképp a szőlőnél sem.

Miért?

Mert a szervezetben lezajló folyamatok eredménye mindig valamilyen károsodás, melyért az oxidáció során keletkező szabad gyökök a felelősek.

Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek szabályozzák az oxidációt, hogy ott és akkor játszódjon le, ahol és amikor az a szervezet számára előnyös, ezáltal megelőzik a szabad gyökök kialakulását. Amikor az oxidálószerek és az antioxidánsok kapacitása nincs a szervezeten belül egyensúlyban, a sejtek és szövetek antioxidáns mennyisége csökken, az emberi szervezet öregedésnek indul.

A szőlő héjában és magjában a kutatók olyan vegyületeket (OPC) találtak, amelyek erőteljes antioxidánsként működnek. Különösen a szőlő magjában találtak koncentráltan az egészségre jó hatást gyakorló vegyületeket. A szőlőmag az OPC leggazdagabb forrása a Föld összes növénye közül. Az OPC ez idáig a leghatásosabb szabadgyök-söprögető, ami megszünteti a szabad gyökök által okozott láncreakciókat és megakadályozza az emberi sejtek és szövetek károsodását.

A szőlőmag kivonat képes áthaladni a véragy gáton és segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól. Mivel hatásosan semlegesíti a szabad gyököket, erősíti az érfalakat és megelőzi az érelmeszesedést. Hasonlóképpen megelőzi a szívbetegséget és a többi olyan bajt, ami a véráramlás javításával gyógyítható. A szőlőmag kivonat segíteni tud azoknak is, akiknek valamilyen allergiájuk, ízületi gyulladásuk, visszértágulatuk, aranyerük van.
Ezeken túlmenően szerepe van a bőr rugalmasságának és nedvesség-tartalmának megőrzésében, valamint késlelteti a ráncok kialakulását. 🙂

A szőlőmag kivonata a szépség megőrzésében nem csak a gyomron keresztül segíthet. Speciális bőrszépítő kezelések, masszázsok főszereplőjeként a bőrön keresztül felszívódva ajándékozhat meg mindenkit csodaszép, üde, feszes, és nem utolsó sorban jó illatú bőrrel

Egészében véve hozzájárul az emberi élettartam meghosszabbításához. Különösen ajánlott azok számára, akik sokat ülnek a számítógép képernyője előtt.

Hatására csökken a szemgyulladás, nő a szem alkalmazkodó, és látóképessége valamint a kontrasztérzékenység.

Mi az OPC? Én ezt találtam róla:

OPC=pycnogenol

Mi is a pycnogenol?

A pycnogenol egy Délnyugat-Franciaország erdeiben honos fenyőfaj kérgének kivonata. Ez az egyetlen fafaj, mely ezen a 4000 négyzetmérföldes helye nő. Ezek a fenyőfélék koncentrált mennyiségben tartalmaznak olyan egyedi flavonoidokat, melyek segítik szervezetünket a szabadgyökök semlegesítésében. A szabadgyökök (reaktív molekulák) gyengítik az immunrendszert és felgyorsítják az öregedési folyamatot.

A kivonatnak négy fő hatása van – erős antioxidáns, természetes gyulladásgátló, megköti a kollagént és az elasztint és elősegíti a NO-termelést, mely az erek kitágításában játszik fontos szerepet.

Biztonságosságát, hatásosságát több, mint 190 kutatásban bizonyították be az elmúlt 35 év alatt. Napjainkban a pycnogenol az egyik legkutatottabb természetes összetevő. A publikált kutatások szerint a pycnogenol jó hatással van többek között a szív-és érrendszerre, a bőrre, a mentális funkciókra, a cukorbetegségre, a gyulladásokra, az asztmára és a menstruációs panaszokra, valamint hasznos sport táplálékkiegészítő is.

Forrás: népgyógyászat.hu

Az alábbi linkekre kattintva érdekes olvasnivalókat találsz a szőlőmagban levő antioxidánsokkal és polifenolokkal kapcsolatban:

Author Info

Pinter Laszlo