Arc - és testfiatalítás mesterfokon

+36 20 942 7217, +36 1 413 0295angelsgardenszalon@gmail.com

Klinikai masszázs

Klinikai masszázs

Klinikai masszázs Mesterfokon

Mit jelent az, hogy klinikai masszázs, miben más mint a többi masszázs?

A legrövidebben úgy írhatnám le, hogy “A közvetlen szövetkezelés művészete: párbeszéd a szövetekkel”.

A szövetkezelés művészetének a kulcsa az érzékelő tapintás. A terapeuta beméri a szövet válaszkészségét és ennek megfelelően alkalmazza a nyomást. Ezt a szövettel szembeni “odafigyelő” érzékenységet találóan nevezhetjük “párbeszédnek a szövettel”, mivel a terapeuta tapintás útján “megtárgyalja” a szövettel, hogy milyen mértékű nyomás szükséges az ellazulás eléréséhez.

A klinikai masszázs alapelvei:

  1. Az egyén egy teljes, meg nem osztható szervezet, amelyben minden összeköttetésben és kapcsolatban áll egymással. A komplex rendszer több, mint részeinek egyszerű összege, azaz alapvetően fontos, hogy az “erdőt és a fákat” egyaránt lássuk. Például a megrándult bokájú beteg kíméli a sérült lábat, ezért csípőjében és háta alsó részében megfeszíti az izmait. A hát izmaiban így megbomlik az egyensúly (kiegyensúlyozatlanság keletkezik), amely befolyásolja a nyakizmokat, és fejfájást okozhat. Tehát önmagában a nyakizmok kezelése nem fogja megoldani a problémát.
  2. A megrövidült izomszövet nem képes munkát végezni. Az izomszövet az összehúzódás révén végzi a munkáját, tehát nem tud tovább dolgozni, ha megrövidül.
  3. A test lágy szövetei válaszolnak az érintésre. Számos elmélet létezik arra, hogy ez miért van így. A leginkább meggyőző elmélet az, amely szerint a miofaszciális fájdalmat egy önfenntartó neuromuszkuláris visszacsatoló kör hozza létre, amelybe az érintéssel okozott inger beavatkozik, és így visszaáll a normális működés. A választott technikától függően a manuális beavatkozás megszakítja a helytelenül működő szövetben ezt a visszacsatolási folyamatot, bizonyos változásokat idéz elő az idegi válaszban, és ezzel magában az érintett szövet működésében is. A beavatkozás iszkémiás összenyomás, passzív nyújtás, passzív rövidítés vagy ezek bármely egyidejű vagy egymást követő kombinációja lehet.

Amivel mi Klinikai masszázs terapeuták foglalkozunk az a tartósan vagy kórosan megrövidült izomszövet: más szavakkal az olyan izomszövet, ami megrövidült (mégpedig nagy valószínűséggel védekező céllal) és így képtelen munkát végezni, és ellen áll a nyújtásnak.

Klinikai masszázs
 eredeti ár Törzsvendég ár Megtakarítás
30 perc 6.000,- 5.400,- 10%
60 perc 10.000,- 9.000,- 10%
6 alkalmas 30 perces masszázsbérlet 32.000,- 28.800,- 10%
6 alkalmas 60 perces masszázsbérlet 53.300,- 47.970,- 10%

Author Info

Pinter Laszlo